Tykkää tästä blogista

torstai 14. maaliskuuta 2013

Kuka oon joko arvaat sen?


Tässä on Peppi Pitkätossu sula hop sula hei sula hopsansaa...

Meillä asuu Peppi-fani. Peppi-kirjat on luettu iltasaduiksi kahteen kertaan. Kirjastosta on lainattu DVD:t monta kertaa (ne alkuperäiset ja aidot). 









Ja Peppi-fanilla pitää olla asianmukainen asustus. Mikä hauskinta, tytär halusi aidon värityksen: ruskeaa, poltettua oranssia, murrettua vihreää. Hiukset tiukoille saparoille ja kasvoihin äidin meikkikynällä pistellyt pisamat. 







Ennen "oikeaa" versiota mielikuvitus on kukkinut Peppi-asun kasaamisessa, äidillä kun hiukan kesti asun aikaansaamisessa. tähän saakka t-paidan päälle on vetäisty hihaton aluspaita ja siihen päälle sopiva raidallinen leivontaessu. Jalkaan säärystimet ja kumisaappaat.


Vähän väliä minulta on kysytty että jokojokojoko? No nyt se on valmis.


 
 
 
 
 
Asu siis valmistui pala kerrallaan: ensin metsänvihreät legginsit, jotka valmistuivat jo aikaa sitten eivätkä päässeet kuviin saakka, sitten legginsien päälle eriväriset säärystimet, tunika ja vielä se olennainen: peppimekko. Kuulemma piti olla juuri sellainen essumekko, jossa "ne jutut menee takaa ristiin". Jep. Ekaluokkalaiselle sopivaa kokoa ei mistään valmiina kaavana löytynyt, joten piirtelin villisti vapaalla kädellä Pepille sopivan mekon.
 Mekko on ohutta collegea, tunika mukavan tuntuista sekoiteneulosta.








Alunperin tunikassa oli pitkät hihat, mutta tyttö halusi ne lyhyiksi. Ja oikeassa oli, lyhyillä hihoilla tunika näyttää paljon paremmalta!

 
 
 
 
Legginsit ja tunikan tein myös "koulukelpoisiksi", ja arkikäyttöön ne ovat jo myös päässeet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kirjoissa Peppi taisi käydä koulua kokonaiset puoli päivää, mutta meidän Peppi
tekee kyllä läksytkin :) 
 
Tokihan herra Tossavainen on myös mukana. 
  
 

Iski pieni blogijumi. Toivottavasti se on nyt selätetty!

4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!