Tykkää tästä blogista

maanantai 28. huhtikuuta 2014

Sisustustarrojen kiinnittäminen 101

Tässäpä kuvalliset ohjeet sisustustarrojen kiinnittämiseen.


Pinnan, jolle tarra kiinnitetään, tulee olla puhdas ja pölytön. Parhaiten tarra kiinnittyy hyvin sileisiin pintoihin kuten esim. lasiin, kaakeliin tai vaikkapa kiiltopintaiseen kaapin oveen, mutta myös esimerkiksi sileä maalattu seinäpinta on loistava alusta tarralle.

Tarra tulee aluspaperiin kiinnitettynä, lisäksi mukana on kontaktimuovin tyyppinen siirtomuovi. Muovirullan päät voivat olla hieman ruttuiset, mutta se ei vaikuta lopputulokseen, sillä muovi poistetaan lopuksi.


Koska tarra on rullattu, se on kippuralla. Suoristele arkkeja rullaamalla sitä toiseen suuntaan tai aseta kulmiin painot, jotta tarra pysyy tasaisena.


Ensimmäiseksi kiinnitetään siirtomuovi tarran päälle. Poista siirtomuovin valkoinen taustapaperi. Laita kirkas muovi sisustustarran päälle kauttaaltaan. Mitä vähemmän ilmakuplia muovin alle jää, sitä parempi. Jos menee pieleen, muovia on vaikeaa irrottaa sisustustarra-arkista.


Kun muovi on kiinnitetty, varmista, että sisustustarra on kunnolla muovissa kiinni, sivele ja painele sormin joka paikasta.


Nyt voit leikata tarran paloiksi (tarran tekstit tai kuvat voivat olla sikin sokin arkilla) ja sommitella sen pintaan, johon sen aiot kiinnittää.  Käytä apuna mittaa, maalarinteippiä ja muita apuvälineitä, jotta saat tarran osat haluamiisi kohtiin ja asentoon. Kirkkaan muovin pintaan voi huoletta tehdä mittaus- ja apumerkintöjä esim. tussilla sillä muovi otetaan lopuksi pois.


Kun tarra on sommiteltu halutulla tavalla ja osien paikat merkitty, kiinnitetään tarra. Irrota valkoinen taustapaperi varovasti, jolloin sisustustarra jää kiinni kirkkaaseen muoviin.
 Kiinnitä kirkas muovi+tarra haluttuun kohtaan tekemiesi apumerkintöjen mukaisesti. 
Kun tarra on paikoillaan, painele ja sivele sisustustarra tiiviisti ja huolellisesti alustaan joka kohdasta.


 Irrota siirtomuovi varovasti, jolloin sisustustarra jää pintaan kiinni. Jos jokin osa tarrasta meinaa jäädä siirtomuoviin kiinni, laita kirkasmuovi takaisin ja paina tarraa tiiviimmin pintaan kiinni. Irrota siirtomuovi varoen. 

Voit kiinnittää kaikki tarran osat kerralla tai yksitellen. 


Voit vielä käydä kevyesti sivellen tarra-alueen läpi varmistaaksesi, että se on kiinnittynyt joka paikasta.

Tadaa, valmista!
Ota askel taaksepäin ja ihaile lopputulosta.

Tarra on helposti myös irroitettavissa, mutta siirtäminen paikasta toiseen vaatii kärsivällisyyttä ja lehmän hermoja. Mahdotonta se ei kuitenkaan ole.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!