Tykkää tästä blogista

keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Silitettävät strassikuvat: Kuvien kiinnittäminen kankaalle

Näin kiinnität strassikoristekuvat kankaaseen tai valmiiseen vaatteeseen:
Aivan ensimmäiseksi tarkasta kuva. Joskus kivet liikahtavat hieman tarran alla, sillä ne eivät ole siinä kovin tiukasti kiinni. Jos huomaat kiven liikkuneen, liu'uta liikkunut kivi paikoilleen painamalla kynnellä muovin päältä. Erityisesti isot kuvat ovat herkempiä kivien siirtymiselle.Poista valkoinen taustamuovi varovasti, jotta strassit eivät liiku. Jos jokin kivi siirtyy paikoiltaan, siirrä se takaisin.
Kiinnitä kuva kankaalle haluamaasi kohtaan. Jos kuva meni vinoon tai haluat vaihtaa paikkaa, voit irroittaa ja siirtää sen varovasti. Jätä kirkas muovi paikoilleen.


Laita kuvan päälle leivinpaperi, ohut puuvillakangas tai vaikka ohut keittiöpyyhe. 
Kuumenna silitysrauta. Valitse lämpötila pohjakankaan mukaan.
Paina kuumalla silitysraudalla kuviota paperin/kankaan päältä n. 10-20 sekuntia kerrallaan. Pidä rauta liikkumatta. Älä käytä höyrytoimintoa.
Nosta silitysrauta ja paina kuviota toisesta kohdasta kunnes olet käsitellyt koko kuvan. Lopuksi voit vielä silittää koko kuvan alueelta. Voit myös tarkistaa välillä miltä kuvan kiinnittyminen näyttää, vieläkö tarvitsee painaa raudalla lisää.
Huom! Tekokuituisia ja arkoja materiaaleja, jotka vaativat alhaisen silityslämpötilan, voi joutua painamaan raudalla kauemmin jotta strassin liima sulaa kiinni kankaaseen. Tarkkaile aina silittäessäsi kangasta ettet pidä rautaa paikallaan liian kauan. 
Ota leivinpaperi/kangas pois ja anna kuvion jäähtyä kunnolla.

Kun kuvio on jäähtynyt, poista kirkas tarramuovi varovasti. Jos näyttää, että jokin kohta on jäänyt kiinnittymättä, laita tarramuovi sekä leivinpaperi/kangas takaisin ja silitä uudelleen.Valmista! Kuvio on pestävä ja kestävä, suosittelemme että peset vaatteen nurin käännettynä.Strassikuvia löydät verkkokaupasta, klik!

Nämä ohjeet löydät tulostettavassa muodossa täältä, klik!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!