Tykkää tästä blogista

keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Paketit on avattu!

Nyt, kun paketit on avattu, voi paljastaa mitä ne pitivätkään sisällään.


 
Tytär halusi antaa isälleen jotain omatekoista lahjaksi, mutta oli jo aatonaatto ja aikaa hirmuisen vähän. Löimme viisaat(?) päämme yhteen ja syntyi seuraavaa:
Ensin oli piirros koirastamme Bellasta.
 
Sitten piirros siirrettiin applikoinniksi kankaalle (tyttö piirsi palojen ääriviivat, minä leikkelin ja ompelin), kankaasta muotoutui pipo.
Sopiva tuli ja on ollut jo kovassa käytössä. Pipo on retroa puuvillaneulosta, ihanan pehmeää, applikoinnit velouria.

 
 
Toiseen miehen lahjaan kahlasin ja kahlasin kymmeniä käsityölehtiä läpi, tokihan nyt jossain on miesten pitkien kalsareiden kaava. Ei ollut. Netistä löysin sitten kaavan, jota muokkaamalla tuli miehelle sopivat vermeet. Valmistuivat sitten tänään tapanina, ei millään kerinnyt aatoksi. Ja kuulemma ovat niin hyvät ja mukavat, että saa tehdä muutamat lisää!
Pääsivät heti valmistuttuaan jalkaan, kuva siis myöhemmin!
 








Tyttären pehmeästä paketista paljastui paitoja: retrotrikoinen pitkähihainen,


ja muutama aluspaita lisäksi, kaikki interlock-trikoita. Kaikki paidat kokoa 130 cm. Pitkähihaisen paidan kaavan nappasin lehdestä, aluspaidat piirtelin vapaalla kädellä. Alkuperäisessä suunnitelmassa paitoja piti paketista paljastuman useampi, mutta aika vain katosi johonkin, ei millään ehtinyt.


 
Pojalle pääkallobokserit (pakkohan se oli pojallekin tehdä, kun isänpäiväksi isälleen tein samasta kankaasta myös) ja flanelliset pehmoiset yökkärihousut, joista on kroonisesti pulaa. Tämäkin oli kaavakokeilu, ja ovat kyllä juuri 100% sopivat, täytyy siis samalla kaavalla tuhota lisää flanellivarastoja.
Köh köh, pojan joululahjapaidat on leikattuna työpöydällä, kukahan ne ensin piilotti ja sitten unohti kangaskasan alle... no, tämä tonttu torvelo taitaa jatkaa perheen lahjomista vielä välipäivinäkin.
 
 
Kummityttö, pikkusisko ja äitinsä saivat lahjaksi tuubihuivit. Kummitytölle vihreä, pikkusiskolle musta ja äidille punainen.

 
Itse sain tyttären tekemän ihanan neulatyynyn, joka tuli kyllä tarpeeseen, vanha alkaa olla jo niin räjähtänyt ettei enää meinaa vanut sisällä pysyä!

Lahjojen lisäksi jouluun on kuulunut hyvää ruokaa, suklaata, lumileikkejä ja glögiä.
Mikäs sen parempaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!